fbpx

Sunt preferințele tale sau ale stelelor? Cărțile care ți se potrivesc cel mai bine, în funcție de zodie

Se pare că anumite preferințe ale oamenilor sunt determinate de caracteristicile sale generale, care se aseamănă la nativii fiecărei zodii. Iar dacă ești în căutarea unor noi idei de lectură, caută zodia ta în listă, pentru a te inspira. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Berbec: Firea impulsivă și pasională a persoanelor născute în această zodie le face sa fie mai degrabă amatoare de experiențe reale, iar dacă pun mțna pe o carte, cel mai bine li se potrivesc romanele de război, întrucât Berbecii sunt guvernați de planeta Marte, a războiului și conflictelor.

Cu toate acestea, nu refuză niciodată un roman de aventură, care să cuprindă mistere și multă acțiune. Astfel,  nativilor le-ar putea plăcea cărțile lui Ernest Hemingway, precum „Adio, arme”, sau ale lui Sven Hassel. De asemenea, cărți pe măsura lor ar fi și „Hobbitul” sau „Stăpânul Inelelor” de J.R.R. Tolkien.

Taur: Persoana născută în această zodie se delectează de obicei cu romane despre familie, saga-uri pe care  numai ei au răbdarea și plăcerea de a le citi. Istoria de câteva generații a unei familii nu este ceva ce ar putea stârni interesul multor nativi, dar Taurii sunt nu doar pasionați de asemenea romane, ci au și o răbdare aparte de a citi mii de pagini. Pe lângă acestea, cărțile motivaționale sunt o idee bună de lectură pentru o persoană născută în această zodie de pământ.

Spre exemplu, „Forsyte Saga” de John Galsworthy sau „Casa spiritelor” de Isabel Allende sunt două romane care li se potrivesc de minune Taurilor. Cât despre cărțile motivaționale, „Mentalitatea invingatorului” de Carol Dweck, îi va ajuta pe nativi să atingă țelurile propuse.

Gemeni: În primul rând, persoanele născute în această zodie vor dedica timp cititului doar dacă știu că vor învăța ceva nou în urma lecturii. De aceea, sunt mai degrabă orientate spre cărți practice, în special care țin de tehnicile de comunicare, precum „Limbajul trupului” de James Borg sau „Cum sa iti faci prieteni si sa devii influent” de Dale Carnegie.

Pentru că Gemenii sunt pasionați de tehnologie și gadgeturi, vor devora romanele SF, fiind mari amatori ai lucrărilor lui Asimov sau Frank Herbert. Un Gemeni care nu a citit seria „Dune”, nu trebuie să ezite să o lectureze în cel mai scurt timp.

Rac: Pentru că este cea mai romantică zodie din horoscop, nimic nu-i unge mai mult sufletul de un roman de dragoste, indiferent că este din literatura clasică sau contemporană. În general, însă, Racul este mare amator de cărți siropoase, ceea ce înseamnă ca i se potrivesc mai bine romanele clasice, precum „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen sau „Jane Eyre” de Charlotte Bronte.

Pentru că sunt foarte emotivi și predispuși la căderi nervoase, Racii beneficiază din urma cărților de dezvoltare personală, care îi pot ajuta să trateze problemele vieții cu mai multă ușurință: „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle sau „Arta de a trăi” de William Hart.

Leu: Această zodie de foc va aprecia cel mai mult acele cărți care îi pun aângele în mișcare și le fac inima să bată mai tare. Preferă literatura cu mai multă acțiune și mai puțină filozofie, pentru că este o fire energică, care își trăiește viața la maxim și vrea să obțină experiențe cât mai intense din orice activitate, incusiv din lectură.

De aceea, un Leu va prefera romanele western și pe cele polițiste, care îl vor ține cu sufletul la gură. Cărțile scrise de Karl May sunt potrivite nativilor acestei zodii, dar și romane precum „Fata cu un dragon tatuat”de Stieg Larsson sau „Talentatul domn Ripley” de Patricia Highsmith.

Fecioară: O persoană născută în această zodie nu va aprecia decât cărțile în care se poate regăsi cât mai mult, ceea ce înseamnă că sunt excluse din start stilurile fantasy sau SF. Pentru o Fecioară, cea mai potrivită este literatura contemporană, în care sunt prezentate situații de viață cu care oricine se poate confrunta.

Spre exemplu, s-ar putea să îi placă foarte mult „Mănâncă, roaga-te, iubește” de Elizabeth Gilbert sau „Femeia comestibilă” de Margaret Atwood, o autoare pe care orice Fecioară o va îndrăgi. Nativele citesc cu interes și cărți de psihologie și psihanaliză, fiind admiratoare înflăcărate ale lui Jung sau Freud.

Balanță: Romantismul este o parte importantă a vieții fiecărei Balanțe, care adoră să asculte melodii de dragoste, să urmărească filme pe tema iubirii și, desigur, să citească romane de dragoste. Este o persoană boemă și caută mereu să își hrănească sentimentele frumoase și pozitive, mai ales prin artă.

„Marele Gatsby” de F.Scott Fitzgerald sau „Anna Karenina” de Lev Tolstoi sunt două romane care nu îi va lăsa indiferenți pe nativi. Balanța va avea de câștigat și dacă va citi cărți de dezvoltare personală, precum „Supă de pui pentru suflet” de Jack Canfield sau „Secretul” de Rhonda Byrne.

Scorpion: Persoanele născute în această zodie sunt atrase de cărțile învăluite în mister, enigme, labirinturi și magie, așa că vor citi cu cea mai mare plăcere romane gotice, precum „Umbra vantului” de Carlos Ruiz Zafon sau „Frankenstein” de Mary Shelley. Scorpionul mai este și mare amator de romane horror, așa că orice carte scrisa de Stephen King sau H.P. Lovecraft i se va potrivi perfect.

Săgetător: Având în vedere că Arcașul este genul de persoană care și-ar lua oricând rucsacul în spate pentru a pleca într-o călătorie, cel mai bine se regăsește în romanele de aventură. Cărțile lui Dan Brown, care abordează și tema conspirațiilor, sunt în mod special atractive pentru aceasta zodie de foc.

„Hobbitul” de J.R.R. Tolkien, seria „Urzeala tronurilor” de George R.R. Martin sau seria „Harry Potter” de J.K. Rowling se află pe primele locuri în topul preferințelor literare ale Săgetătorilor. Mai mult decât atât, pentru că sunt considerați filozofii horoscopului, nativii vor parcurge cu plăcere și tratate de filozofie, pe care apoi vor dori să le discute cu prietenii.

Capricorn: Dintre toate zodiile, aceasta este poate cea mai interesată de istorie, din care simte că poate învăța multe lecții importante. De aceea, Capricornii se vor delecta cu romane istorice, fiind în special interesați de Antichitate și Evul Mediu. Totodată, ei vor parcurge de-a lungul vieții lor multe cărți de dezvoltare personală, cu ajutorul cărora vor învăța să-și gestioneze și mai bine finanțele și să se îmbogățească.

„Shogun” de James Clavell sau „Război și pace” de Lev Tolstoi sunt două opțiuni potrivite pentru Capricornii care au poftă de lectură. La capitolul dezvoltare personală, persoana născută în această zodie trebuie să citească „Cum gândesc oamenii bogați” de Steve Siebold sau „Gândește și devii bogat” de Napoleon Hill.

Vărsător: Nativii acestei zodii sunt foarte curioși și vor mereu să afle lucruri noi, ceea ce înseamnă că le place cam orice stil literar. Pentru că adoră picanteriile și ideile noi pentru atmosfera încinsă din dormitor, ei vor citi cu plăcere romane erotice, precum „Tropicul cancerului” de Henry Miller sau „Cincizeci de umbre ale lui Grey” de E.L. James.

Totodată, o persoană născută în zodia Vărsător va răsfoi adesea cărți despre spiritualitate sau tratate de filozofie, fiind mereu în cautare de idei noi cu care să își îmbogățească orizonturile. Cărțile scrise de Osho sau Alan Watts vor fi pe gustul lor, în mod special.

Pești: Pentru că se retrage în lumea lor atunci când are probleme, nativii acestei zodii au nevoie de hrană pentru imaginație. Asta înseamnă ca va devora romane de tipul fantasy, în care se pot pierde cu orele. „Eragon” de Christopher Paolini sau romanele lui Tolkien vor fi primele în topul preferințelor Peștilor.

Desigur, pentru că sunt și romantici incurabili, ei vor citi adesea romane de dragoste, însă este recomandat să se îndrepte către cele cu final fericit, pentru a evita o cădere în depresie. „Jane Eyre” de Charlotte Bronte este un exemplu în acest sens, care îi va pica la suflet unui nativ al zodiei Pești.

Articole asemănătoare

Back to top button