fbpx

„Suferea de o formă ușoară, dar patul lui nu era conectat la oxigen”. Detalii despre moartea lui Nicolae Dabija de la ex-procurorul de Chișinău, Ivan Diacov

Fostul procuror municipal Ivan Diacov susține că a stat într-un salon cu regretatul Nicolae Dabija. Acesta a a scris o postare în care a făcut dezvăluiri despre care era starea scriitorului și despre faptul că acesta ar fi decedat din cauza lipsei de oxigen.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Diacov susține că la momentul internării sale, Dabija deja era în acel salon, însă starea poetului era destul de bună și aspectul său nu trăda o formă gravă a bolii.

„La momentul spitalizării eu nu aveam temperatură, nu tușeam, mă simțeam destul de bine. Dabija era deja în palată (salon). Vizual arăta ca un om sănătos, drept că tușea din când în când. Poetul era înconjurat de manuscrise, scria de dimineață până seara, întreținea zeci de convorbiri la telefon, dădea indicații de ordin literar sau de contabilitate. Nimic nu prevestea deznodământul tragic.

Nu sunt doctor, nu știu ce diagnoză a avut, dar el nu trebuia să fie în acel salon supratixit de bacterii, într-un focar de COVID foarte periculos pentru sănătate, pe care îl simțeam fizic”, scrie Diacov.

De asemenea, fostul procuror susține că cauza decesului lui Nicolae Dabija ar fi fost lipsa de oxigen în momentul în care starea acestuia s-a agravat.

„Eu am stat într-un salon cu regretatul Nicolae Dabija. El suferea de COVID în formă ușoară. A murit din insuficiență de oxigen, pentru că patul lui de suferință nu era conectat la oxigen. De câte 10-15 ori pe zi eu deschideam fereastra pentru a aerisi palata, dar noaptea se începea coșmarul pentru Dabija. 

Îl serveam cu câte o banană sau o portocală, la ce poetul se bucura ca un copil, în rest se limita la balanda spitalicească. Nu s-a găsit în această țară un „fan” al poietului,ca să-i transmită un mic coș cu vitamine…”, a mai adăugat Ivan Diacov.

Nicolae Dabija s-a stins din viață săptămâna trecută, într-un salon al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, după mai multe zile de la contractarea COVID-19. Scriitorul avea 72 de ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button