fbpx

„Student, angajat sau pensionar – toți suntem egali în fața încălzirii globale”. Chișinăuienii sunt invitați la Protestul Mondial pentru Climă

Aerul este într-atât de poluat încât în unele orașe sunt impuse restricții pentru ieșirea din casă. Știrile despre râuri și oceane inundate de plastic nu contenesc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De câteva luni bune, elevi din diverse orașe ale lumii boicotează lecțiile în zilele de vineri și protestează față de viitorul lor incert pe această planetă. Concomitent, protestele mișcării Extinction Rebellion în Marea Britanie au blocat Londra pentru două săptămâni, pentru a atrage atenția asupra pericolului iminent al extincției rasei umane.

Nu contează cine ești: elev, student, angajat, casnică, pensionar – suntem cu toții egali în fața încălzirii globale și a pericolelor pe care aceasta o aduce: fenomene meteo extreme, secete, inundații, micșorarea rezervelor de apă în mediul urban, diminuarea resurselor alimentare și multe, multe altele.

Mâine, 24 mai, toți sunt invitați să se alăture Protestului Mondial pentru Climă, în cadrul căruia vor înaintate municipalității mai multe revendicări pentru soluționarea crizei de mediu din municipiul Chișinău. Manifestul va începe la 16:00, la cafeneaua Guguță, unde doritorii își vor pregăti pancarte, iar la ora 17:00 participanții vor porni în marș spre Primărie.

Articole asemănătoare

Back to top button