fbpx

Soția lui Plahotniuc a acționat Procuratura Anticorupție în judecată

Soția fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, Oxana Childescu, a acționat Procuratura Anticorupție (PA) în judecată. Aceasta cere ridicarea sechestrului de pe vila de milioane de euro din Elveția, înregistrată pe numele său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit anticoruptie.md, cererea a fost depusă încă în luna mai. Prima ședință a fost însă amânată pentru luna octombrie. Procuratura Anticorupție (PA), potrivit anticoruptie.md, a confirmat că Oxana Childescu a depus o astfel de cerere, iar acuzatorii vor cere neadmiterea acesteia. Conform PA, odată cu „efectuarea modificărilor la Codul de Procedură Penală, aceste categorii de litigii urmează a fi examinate la judecătorul de instrucție”. Astfel, PA va cere încetarea procesului din motivul că instanța nu este competentă să judece cauza în procedură civilă.

Amintim că vila din Elveția a fost pusă sub sechestru în luna septembrie curent, anunțul fiind facut de șefa de la Procuratura Anticorupție, Veronica Dragalin.

„Am primit o confirmare pe care am așteptat-o foarte mult, din Elveția, o confirmare că vila care îi aparține, a cărui beneficiar este Vladimir Plahotniuc a fost înghețată în registrul de proprietate în Elveția”, declara Veronica Dragalin.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Recent, presa din Elveția a realizat un reportaj cu vila care i-ar aparține lui Vladimir Plahotniuc, intitulat: „Vila din Geneva îi aparține soției mele” – oligarhul eludează sancțiunile. Jurnaliștii scriau că deși Vladimir Plahotniuc se află pe lista de sancțiuni a Elveției de la sfârșitul lunii iunie curent, bunurile sale așa și nu au fost înghețate.

Adițional, Veronica Dragalin a mai anunțat că în dosarul jafului bancar au fost puse sechestre pe bunuri în sumă de 7,5 miliarde de lei. Este vorba de imobilele și proprietățile lui Vlad Plahotniuc, fostul lider PDM, și Ilan Șor.

Articole asemănătoare

Back to top button