fbpx

Soluția pentru „saunele pe roți”: Șoferii care nu vor include aerul condiționat în transportul public ar putea fi demiși

După ce mai mulți chișinăuieni s-au plâns că în transportul public, în timpul verii, e mai cald decât în saună, municipalitatea vine cu avertizări. Se pare că unii șoferi de troleibuze și autobuze nu includ climatizoarele, iar din acest motiv, călătoria pasagerilor se transformă într-un coșmar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primăria a găsit și o soluție pentru conducătorii vehiculelor de rută care nu pornesc aerul condiționat – aceștia ar putea fi demiși.

Cu toate acestea, șoferii susțin că includ climatizoarele în zilele caniculare, însă se pare că acestea nu au o suficientă intensitate, iar oamenii spun că nici nu le simt.

Potrivit autorităţilor municipale, şoferii care nu se vor conforma şi nu vor conecta sistemul de aer condiţionat riscă să fie concediaţi, transmite trm.md.

„Acesta este o ultimă avertizare pentru conducerea Parcului Urban de Autobuze, dacă unitatea de transport nu va fi păstrată în curăţenie, astfel încât să nu creeze disconfort copiilor, părinţilor”, a declarat primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Directorul Regiei Transport Electric, Dorin Ciornîi, spune că politica RTEC nu prevede economisirea pe seama confortului pasagerilor.

„În troleibuze nu au ce economisi, într-adevăr consumul de energie electrică creşte la troleibuzele cu sistem de aer condiţionat, însă este nesemnificativ şi politica RTEC nu este de a economisi pe confortul călătorilor”, a menționat Ciornîi.  

Amintim că doar 31 de troleibuze din totalul de 367 care circulă pe străzile din capitală sunt dotate cu aer condiționat.

Articole asemănătoare

Back to top button