fbpx

Soluția Ministerului Educației pentru problema grupelor cu program prelungit. Declarațiile lui Perciun

Ministerul Educației anunță că a găsit o soluție pentru problema grupelor cu program prelungit din capitală, după ce finanțarea acestora de către municipalitate a fost întreruptă. În lipsa unei metodologii stabilite de Consiliul Municipal Chișinău, Ministerul a elaborat un regulament pentru stabilirea prețurilor acestor servicii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrului Educației, Dan Perciun, instituția a fost obligată să elaboreze acest regulament pentru a oferi o soluție atât școlilor, cât și părinților.

Regulamentul va stabili costurile pentru grupele cu program prelungit în funcție de durata acestuia.

„Costul va varia între 350 de lei pentru o grupă de trei ore și 500 de lei pentru șase ore, urmând ca, după aprobarea ordinului de către minister, instituțiile de învățământ să discute cu părinții și să vadă cum vor implementa aceste prevederi.”, a declarat ministrul Educației.

Potrivit sursei, după aprobarea ordinului de către Minister, instituțiile de învățământ vor discuta cu părinții modalitățile de implementare a acestor prevederi.

Publicarea regulamentului este programată pentru joi, 21 martie.

Amintim că Primăria Chișinău a anunțat la începutul acestui an că nu va mai finanța grupele pentru program prelungit, așa ca înainte, din lipsă de fonduri, care ar fi fost generată de „presiunile” autorităților centrale asupra bugetului Chișinăului.

Articole asemănătoare

Back to top button