fbpx

Șoferul care a tamponat doi bicicliști la Stăuceni și-a aflat pedeapsa

Fiodor Boicu, șoferul care a spulberat pe șosea doi bicicliști minori, la Stăuceni, provocând decesul unuia dintre ei, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip deschis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost pronunțată pe 20 iulie de magistrați Judecătorie Chișinău, sediul Buiucani.

Tatăl lui Valerian, biciclistul care a decedat în urma accidentului, este indignat de decizia luată de autorități, potrivit tv8.md.

„Nu văd corectă, aș pleda pentru modelul unei închisori de tip închis. Și bineînțeles că nu sunt de acord cu termenul. 6 ani pentru viața unui om, de copil, care voia să devină campion mondial, să meargă înainte. S-a antrenat ani la rând. Vara aceasta trebuia să meargă deja la competiții în Polonia, Ungaria, România, Italia. Avea toată viața înainte și o simt ca o batjocură față de noi, părinții și față de întreaga societate. Sunt mulți ca și mine”, a spus tatăl.

Amintim că tragedia a avut loc marți, 21 februarie, în jurul orei 16:45. Potrivit Poliției, cei doi cicliști minori circulau regulamentar și erau echipaţi corespunzător. Copilul care a decedat era campionul Republicii Moldova la ciclism pentru anul 2022 (categoria de vârstă 2010-2011).

Citește și: A apărut o înregistrare video care ar surprinde momentul tragediei de la Stăuceni, în care a murit un biciclist minor

Articole asemănătoare

Back to top button