fbpx

Sistemul medical din Moldova a mai pierdut o specialistă infectată cu noul coronavirus. Femeia activa la spitalul din Ceadîr-Lunga

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre un nou deces în rândul angajaților sistemului medical. Astfel, tragicul bilanț ajunge la 450 de persoane răpuse de noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vera Belciu, în vârstă de 66 de ani, a activat în calitate de medic-narcolog la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Aceasta a fost internată în stare gravă, pe 16 iunie, la Spitalul Clinic Republican din Chișinău.

Directoarea spitalului din Ceadîr-Lunga a venit cu un mesaj de condoleanțe adresat familiei și celor care au îndrăgit-o pe Vera Belciu.

„Astăzi este o altă zi neagră din istoria spitalului nostru din Ceadîr-Lunga. Totul e din cauza noului tip de coronavirus. A murit un om energic, o femeie frumoasă, un specialist cu înaltă calificare în domeniul său. Este foarte nefericit și dureros să pierzi colegii!”, se zice în mesaj.

Tot astăzi, 19 iunie, în urma complicațiilor provocate de COVID-19, a decedat medicul Constantin Grosu, în vârstă de 68 de ani, de specialitate anesteziolog-reanimatolog, care activa în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Conform datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, acesta este al 20-lea deces în rândul lucrătorilor medicali.

Până la ziua de astăzi, 19 iunie, au fost confirmate 2071 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 525, asistenţi medicali – 822, personal auxiliar – 586, farmaciști – 26. Dintre aceștia, 1454 s-au tratat de COVID-19.

Articole asemănătoare

Back to top button