fbpx

Simularea generală a summitului s-a încheiat: Ce impedimente au întâlnit oamenii legii

Simularea generală a deplasării coloanelor oficiale s-a încheiat. Potrivit oamenilor legii, exercițiul a decurs timp de trei ore în care traficul s-a desfășurat cu întârzieri minore. Transportul public a circulat cu ușoare devieri de la itinerarul prestabilit. De asemenea, mijloacele de transport cu regim prioritar de circulație au avut coridor verde pentru intervenții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Simularea a avut drept scop consolidarea cooperării interinstituționale între autoritățile din domeniul securității naționale, interoperabilității și sporirea capacității de organizare și răspuns necesare bunei desfășurări a Summitului CPE din 1 iunie. Totodată, s-a testat nivelul de pregătire a autorităților în gestionarea dispozitivelor de protecție și a acțiunilor de întâmpinare și escortare a delegațiilor oficiale.

Pe parcursul simulării, autoritățile din domeniul securității naționale responsabile cu organizarea Summitului au testat scenarii pentru situații neprevăzute pentru 10 tipuri de posibile incidente.

Exercițiile tactice au testat reacția forțelor angrenate în simulare pentru incidente de tipul: producerea unui incendiu într-o benzinărie, depistarea unui obiect suspect abandonat într-o benzinărie, depistarea unui obiect care produce radiații ionizante, un accident rutier aflat pe traseul de deplasare a coloanelor oficiale, atac cibernetic. Situațiile neprevăzute au fost depășite cu succes.

Citește și: Simularea summitului: Pentru a ajunge la aeroport, unii ar fi luat-o prin câmp

Articole asemănătoare

Back to top button