fbpx

Simptomul pe care 40% dintre femei îl au cu o săptămână înainte de un atac de cord

Când ne gândim la un atac de cord, avem de obicei imaginea unui bărbat cu dureri puternice în piept, dar femeile nu sunt scutite de atacurile de cord. De fapt, femeile au cu 50% mai multe șanse decât bărbații să fie diagnosticate greșit cu boli coronariene. De aceea, este important să se poată detecta din timp simptomele premergătoare atacului de cord.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Arkansas (SUA) arată că aproape 40 % dintre femei prezintă simptome de indigestie înainte de un infarct miocardic acut. În cadrul cercetării, publicată în revista Circulation, oamenii de știință au descoperit că indigestia a fost un simptom comun la femei în luna de dinaintea atacului de cord.

Scopul studiului a fost de a descrie cu exactitate simptomele bolii coronariene la femei pentru a oferi o imagine completă a semnelor de avertizare, scrie AlephNews.

„Descrierea actuală a simptomelor cardiace „tipice” se bazează în principal pe experiența bărbaților albi de vârstă mijlocie”, explică cercetătorii în concluziile lor. Experții spun că acest lucru „contribuie la neînțelegeri în rândul medicilor și al altor persoane, ceea ce duce la un diagnostic greșit și determină femeile să amâne căutarea unui tratament”.

Cercetătorii spun că, în studiile anterioare, au constatat că 85-90% dintre femei au identificat mai multe simptome diferite în perioada premergătoare unui atac de cord. Cele mai frecvente cinci simptome pe care femeile au raportat că le-au avut în luna anterioară evenimentului au fost: oboseală neobișnuită (71%); tulburări de somn (48%); dificultăți de respirație (42%); indigestie (39%) și anxietate (36%).

În schimb, în timpul atacului de cord, femeile au raportat dificultăți de respirație (58%); slăbiciune (55%); oboseală neobișnuită (43%); transpirații reci (39%); și amețeli (39%).

Articole asemănătoare

Back to top button