fbpx

foto | Sezonul rece a venit cu pași rapizi, iar de mână cu el și răceala. Ce alimente să consumi dacă ai gâtul inflamat?

E toamnă în calendar, iar asta înseamnă că gripa și răceala ne pot face mari bătăi de cap. Nu lăsa sezonul rece să-ți afecteze starea de sănătate. Iată câteva alimente pe care le poți folosi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  1. Lapte

În loc să încerci să bei apă simplă alege un pahar cu lapte pentru că va menține un nivel optim de hidratare. Laptele te va ajuta să te simți sătul/ă o zi întreagă.

Foto: Food Story

2. Paste

Atunci când te doare gâtul nu trebuie să fii foarte limitat în meniul tău. Poți alege paste de forme variate, care sunt foarte moi și se pot combina cu numeroase ingrediente.

Foto: Rețete-Unica.ro

3. Terci de ovăz

Chiar dacă este considerat o opțiune de bază pentru micul dejun, terciul de ovăz se poate consuma în orice moment al zilei, iar dacă vrei să fie mai dulce, adaugă puțină miere cu efect antibacterian și vei vedea că disconfortul se va reduce treptat.

Foto: Straus.md

4. Iaurt

Dacă nu știai că iaurtul te poate ajuta să redescoperi aromele naturale când ai probleme cu gâtul, atunci alege un iaurt simplu și adaugă felii de banane cu ciocolată.

Foto: Smutf

5. Piure de cartofi

Poți mânca o porție de piure cremos la orice masă sau gustare. Nu o să regreți.

Foto: Rețete practice

6. Supă cremă

Dacă simți o durere în gât, supa este ideală pentru a evita iritarea și a obține o doză de vitamine care cu siguranță te vor ajuta să-ți revii mai repede.

Foto: Gastropedia

7. Smoothie

Nu vei regeta dacă vei alege un smoothie combinat cu fructe și legume pentru a obține culori variate și mulți nutrienți.

Foto: Beaning Baker

8. Oțet de mere

Amestecă o lingură de oțet cu două linguri de miere și o cană de apă călduță. Bea acest remediu dimineața și seara timp de cel puțin trei zile, transmite eva.ro.

Foto: CSID

ZUGO vă urează sănătate! 🙂

Articole asemănătoare

Back to top button