fbpx

Servicii medicale de urgență pentru refugiații ucraineni. Unde pot beneficia de ele

Compania Națională de Asigurări în Medicină a semnat vineri, 16 iunie, un nou acord de parteneriat cu Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul prevede acoperirea financiară a serviciilor medicale de urgență prespitalicești și cele de urgență spitalicești pentru beneficiarii de protecție temporară strămutați din Ucraina, și anume pentru femeile cu vârsta de peste 55 de ani și bărbați.

Finanțarea cheltuielilor respective de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină are loc în cadrul a patru proiecte destinate acordării ajutorului necesar refugiaților din Ucraina.

Un acord semnat anterior între cele două instituții prevede oferirea gratuită a serviciilor de dializă în condiții de ambulatoriu și staționar acestei categorii de cetățeni.

Bugetul total estimat pentru oferirea pe parcursul anului curent a serviciilor medicale de urgență și de dializă refugiaților din Ucraina este de 500 de mii de dolari SUA.

Articole asemănătoare

Back to top button