fbpx

Șeful ANSP spune că a fost împotriva ajutorului financiar acordat medicilor infectați: „Aceste 16.000 au relaxat colegii noștri”

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a declarat că a fost împotriva ajutorului de 16.000 de lei, acordat lucrătorilor medicali care s-au infectat cu virusul COVID-19 la locul de muncă – indemnizație ce ar putea fi anulată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova, Nicolae Furtună a explicat că această sumă, cumva, „a relaxat colegii noștri”.

„Aceasta este opinia cetățeanului Furtună. Eu am fost din start împotriva la aceasta. Din start noi nu am promovat protecția, noi am promovat 16.000 la locul de muncă. Unele persoane au luat un respiro și s-au infectat. Am fost din start împotrivă, pentru că noi nu am promovat protecția, ci banii. Oamenii care au lucrat pe segmentul infecțios s-au protejat. Cumva, aceste 16.000 au relaxat colegii noștri”, a declarat Nicolae Furtună.

Potrivit șefului ANSP, acum, lucrătorii medicali se pot infecta cu noul coronavirus din cauza supraoboselii și nu numaidecât la locul de muncă.

„Chiar dacă noi am asigurat cu echipament medical necesar, factorul de supraoboseală persistă, iar medicii se infectează mai ușor… Lucrurile se întâmplă gradual, eșalonat, chiar dacă vorbim de protecție. Oamenii ajung la serviciu, nu toți pot să vină cu mașina personală. Mulți merg în transportul public, de acolo se pot infecta. Mulți se infectează nu la locul de muncă. Noi am difuzat numărul tutoror celor care s-au infectat. Aici trebuie să fim foarte atenți cum interpretăm datele”, a adăugat Furtună.

Amintim că, pe 3 septembrie, la ședința Guvernului, miniștrii au votat pentru abrogarea măsurii de acordare a ajutorului financiar de 16.000 de lei personalului medical, infectat la locul de muncă. Anularea prevederii urmează a fi analizată și de Parlament. Totuși, aceasta deja a fost criticată de unii deputați.

CITEȘTE ȘI:

Declarația lui Furtună, dur criticată: „Nu vreau să fiu judecat, dar COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară”

Articole asemănătoare

Back to top button