fbpx

Șeful adjunct al NATO, la Chișinău, despre riscurile la care e supus Chișinăul: „R. Moldova aparține familiei democraților europene”

„Republica Moldova aparține democrațiilor europene”. Declarația a fost făcută de șeful adjunct al NATO, Mircea Geoană, pe 14 septembrie, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Din punct de vedere politic și strategic, Republica Moldova aparține familiei democrațiilor europene. Este un moment al istoriei, accelerat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Astăzi am discutat despre modalități de întări parteneriat”, a declarat Geoană.

Oficialul din cadrul Alianței a punctat că „neutralitatea nu înseamnă că nu trebuie să ai o armată performantă”.

Conform lui, Republica Moldova și NATO lucrează pentru ca țara noastră să aibă sistem de apărare compatibil cu cel al NATO, iar membrii blocului salută alocarea mijloacelor suplimentare pentru apărare de către autoritățile de la Chișinău.

Șeful Executivului din Republica Moldova, Dorin Recean, a fost invitat de Geoană la sediul NATO.

La rândul său, premierul R. Moldova, Dorin Recean, a menționat că obiectivul R. Moldova este de a construi o armată la standardele NATO, iar modernizarea sectorului de securitate și dezvoltarea capacităților de apărare sunt priorități.

Oficialul NATO va avea întrevedere și cu președinta țării, Maia Sandu, dar și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Articole asemănătoare

Back to top button