fbpx

Școlile ruse organizează lecții extrașcolare și test de jocuri pe baza interviului lui Putin cu jurnalistul Tucker Carlson

Începând cu 11 martie, școlile și colegiile din întreaga Rusie au început să testeze un program extrașcolar numit „De la Rus, la Rusia”, în cadrul căruia elevilor li se prezintă interviul lui Vladimir Putin cu comentatorul politic american Tucker Carlson, scrie Meduza.io.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa a fost adusă în cunoștința publicului pentru prima dată în presă de canalul „Not the Norm”, un canal de Telegram dedicat adunării informațiilor despre propaganda pro-război a guvernului rus în școli. Potrivit canalului, după ce vizionează o parte din interviul Putin-Carlson, elevii participă la o competiție care constă în a răspunde la întrebări despre motivele invaziei Rusiei în Ucraina, acordurile de la Minsk, sancțiunile SUA și alte subiecte conexe.

Meduza a găsit rapoarte despre noile lecții pe site-urile școlilor, liceelor și colegiilor din Republica Ciuvashia, Bașchiria, Regiunea Altai, Okrugul Autonom Ciukotka și regiunile Moscova, Rostov și Novosibirsk, printre multe altele.

În unele părți ale țării, programul a fost oferit doar elevilor de liceu. În altele, a fost prezentat elevilor de toate vârstele, de la clasa întâi până la clasa a XI-a.

Întrebările incluse în partea de concurs a programului sunt:

Ce este reunificarea? Ce îi unește pe popoarele rus și ucrainean? Care dintre opțiunile de răspuns nu se putea aplica cuvântului „ucrainean” în secolul al XIII-lea? Opțiunile de răspuns listate pentru ultima întrebare sunt „grănicer”, „persoană care trăiește la margine”, „rezident al țării de frontieră” și „rezident al țării Ucraina”.

De asemenea, elevilor li se spune să aleagă țările care au avut „așa-numitele «revoluții colorate»” dintr-o listă care include Uzbekistan, Ucraina, Azerbaidjan, Georgia, Letonia și „Kirghizia”, care este numele colonial și de epocă sovietică al Rusiei pentru ceea ce este acum țara Kirghizstan.

Cele mai multe postări online ale școlilor despre lecții se încheie cu aceeași frază: „Aceasta a fost o activitate interesantă și informativă. Elevii au purtat și o discuție entuziastă despre ce întrebări i-ar pune președintelui țării noastre, domnului Vladimir Putin.”

Articole asemănătoare

Back to top button