fbpx

Schimbare radicală în meniurile chinezești: Animalele exotice vor fi excluse din alimentație

În contextul epidemiei de coronavirus, care ar fi pornit de la animalele sălbatice vândute pe piață, Guvernul chinezesc a făcut câteva schimbări radicale în meniuri. Prin urmare, a fost publicată o nouă variantă de lucru a listei cu animalele care pot fi crescute.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul Agriculturii din China a prezentat miercuri seara o variantă de lucru a listei de animale care pot fi crescute. Ea include animale considerate de bază, precum porci, vaci, oi și găini, dar și specii de căprioară, alpaca și struț. De asemenea, se permite creșterea în gospodării a două specii de vulpe, raton și nurcă, însă nu pentru carne.

Din listă sunt excluse exemplarele rare, care sunt suspectate de chinezi că ar fi transmis virusul către om, precum pangolini, lilieci sau Zibetă (Civet). Totodată, s-a omis includerea câinilor, iar dacă această prevedere va fi păstrată, ea va duce la prima interdicție de consum a patrupezilor canini, valabilă pe întreg teritoriul Chinei, scrie CNN.

După izbucnirea pandemiei și infectarea a mii de oameni, orașul Beijing a suspendat temporar comerțul cu animale sălbatice. Totuși, o lege în acest sens încă nu a fost stabilită.

Epidemia inițială de coronavirus a fost legată de o piață din Wuhan, capitala provinciei Hubei, unde se vindeau o largă varietate de animale sălbatice pentru carne, inclusiv șarpe, porc spinos și câine enot.

Când animalele sălbatice sunt păstrate în apropiere de oameni și în condiții precare, există un mare risc de a transmite viruși altor animale, iar apoi oamenilor.

Articole asemănătoare

Back to top button