fbpx

Schema cu ruda implicată în accident: Un tânăr de 20 de ani, condamnat la închisoare

Un tânăr de 20 de ani a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de escrocherie, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 3 ani și 6 luni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instanța a mai decis ca executarea pedepsei sub formă de închisoare să fie suspendată condiționat pe un termen de probaţiune de 4 ani.

Procurorii din cadrul Procuraturii mun.Chișinău consideră pedeapsa aplicată, ca fiind una prea blândă și vor contesta sentința cu apel la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit învinuirii, la 12 iunie 2023, inculpatul, împreună cu alți membri ai grupului criminal, rolul și identitatea cărora este în curs de stabilire, au telefonat-o pe prima parte vătămată, care se afla la domiciliul său din mun. Chișinău și prezentându-se ca reprezentanți ai organelor de drept, au indus-o în eroare sub pretextul inventat, precum că ruda apropiată a femeii a provocat un accident rutier, în urma căruia a avut de suferit o persoană, iar pentru achitarea serviciilor medicale și mușamalizarea cazului, au pretins și însușit de la aceasta 5000 lei și 1400 euro.

Tot el, împreună cu alți membri ai grupului criminal, rolul și identitatea cărora este în curs de stabilire, în aceeași zi, prin aceeași schemă infracțională au obținut de la alte 2 femei mijloace financiare în sumă de peste 200.000 lei.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată.

Articole asemănătoare

Back to top button