fbpx

Scandal diplomatic cu iz de spionaj: Praga trimite acasă 18 diplomați ruși, iar Moscova va expulza 20 de oficiali cehi

Praga trimite acasă 18 diplomați ruși, suspectați că ar fi participat la o acțiune a serviciilor secrete pentru a provoca o deflagrație acum șapte ani. Drept răspuns, și Rusia a anunțat că va expulza 20 de oficiali cehi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totul se întâmplă după ce Poliţia din Cehia a fost pusă pe jar și caută doi bărbați ruși, suspectați că sunt agenți ai trupelor de spionaj, relatează libertatea.ro, citând Reuters. Potrivit autorităților, anume ei ar fi responsabili de o explozie care s-a produs în  2014 la un depozit de muniții.

Așadar, premierul de la Praga, Andrej Babis, informa sâmbătă despre expulzarea a 18 membri ai Ambasadei Rusiei. În scurt timp, Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorului ceh la Moscova și i s-a comunicat că 20 de angajați ai misiunii sale sunt declarați persoane non grata și trebuie să plece din țară până luni la miezul nopții.

Cei doi ar fi presupuși agenți, căutați de cehi, sunt chiar Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov. Numele lor a devenit cunoscut în spațiul public după otrăvirea agentului rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia.

Mai mult, unul dintre bărbați ar fi prezentat autorităților cehe un pașaport moldovenesc. În detaliu, inițial cei doi au prezentat pașapoarte eliberate pe numele Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov, însă ulterior un individ a arătat un pașaport cu numele cetățeanului Republicii Moldova Nicolae Popa, iar altul – document eliberat de autoritățile din Tadjikistan pe numele lui Ruslan Tabarov.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button