fbpx

„Să știi că poți fugi de oricine și orice, de tine nu vei reuși”. Vlad Filat i-a adresat o scrisoare lui Plahotniuc

Astăzi, fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, deși în continuare se află în arest, prin intermediul avocaților săi, i-a transmis o scrisoare lui Vlad Plahotniuc, acuzându-l de lașitate și că a plecat din țară pentru a se ascunde, nu pentru a-și proteja familia. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vlad Filat și-a început scrisoarea din penitenciarul Nr.13 cu câteva întrebări pe care i le-a adresat liderului PD, după ce acesta a scris pe pagina sa de Facebook că a plecat din țară pentru că familia sa nu se simțea în siguranță în Moldova. 

„Siguranță, familie, dar ce facem cu mulți, mulți oameni, familiile lor, lacrimile mamelor, plânsetele soțiilor și traumele psihologice ale copiilor?! Ce facem cu show-urile televizate cu mascați și condamnări cu ușile închise, cu detențiile în Penitenciarului Nr.13, printre șobolani, în subsoluri și lipsa elementară de condiții umane?”, a întrebat ex-premierul.

„Ce facem cu judecătorii Curții Constituționale, cu judecătorii și procurorii pe care i-ai făcut instrumente pentru a-ți satisface interesele? Ce facem cu armata de „jurnaliști, analiști politici și consilieri” (în mod special cei din România) pe care i-ai transformat în killeri, care te-au servit distrugând oameni prin manipulare și minciună? Ce facem cu cei care au fost nevoiți să fugă din țară de frica ta și a regimului tău?”, a mai adăugat fostul lider PLDM.

De asemenea, Filat a menționat și afirmațiile lui Plahotniuc despre tentativele de răpire cărora a fost supus, spunându-i că asta e ceea ce merită și acuzându-l că declarațiile lui sunt un teatru și un scenariu de victimizare.

„Vorbeai despre tentativa de răpire, dar câți oameni au fost răpiți de tine? Mai am multe întrebări și eu și mulți alții, iar răspunsurile le vei da mai devreme sau mai târziu în fața oamenilor. Trebuie să răspunzi mai întâi la aceste întrebări, iar victimizarea și aluziile făcute la lupta geopolitică și planurile de viitor sunt pur și simplu ridicole”, a mai adăugat Filat la adresa lui Plahotniuc.

De asemenea, fostul liberal-democrat susține că înainte de a fi reținut și judecat și lui i s-a propus să fugă din țară pentru a-și asigura securitatea, însă el a ales să rămână și să-și demonstreze nevinovăția.

„Despre mine s-au vorbit și se vorbesc în continuare multe, însă, atunci când mi s-a propus să fug pentru că Republica Moldova nu-i un loc sigur, să am grijă de familie, am decis să rămân și să-mi demonstrez nevinovăția. Însă am avut parte de o execuție publică în ședințe de judecată închise. Nu regret decizia luată acum trei ani și opt luni în urmă. Deși sunt închis, sufletul îmi este liber și conștiința curată”, mai spune fostul premier.

În ultimile rânduri, Filat l-a numit pe Plahotniuc laș pentru că a ales să părăsească țara imediat după ce a renunțat la putere și i-a transmis că indiferent unde nu ar pleca, va veni momentul în care va răspunde pentru fiecare faptă a sa.

Însă, să știi că poți fugi de oricine și orice, de tine nu vei reuși. Până la urmă toți răspund pentru ce au făcut. Sincer, îmi este milă de tine, însă viața bate filmul! (chiar și „The Godfather”)”, a zis pe final Vlad Filat.

Articole asemănătoare

Back to top button