fbpx

Rușii s-au supărat pe reacția Maiei Sandu la adresa lui Putin: „Inadecvată și lipsită de tact”

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova consideră reacția Maiei Sandu la felicitarea adresată de către Vladimir Putin cu prilejul „Zilei de 9 mai” ca fiind una inadecvată. Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, prin asemenea comportament, liderul de la Chișinău a dat dovadă de „lipsă elementară de tact”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am atras atenția asupra declarațiilor neprietenoase ale președintelui R. Moldova, Maia Sandu… Comentând mesajul adresat de către președintele Rusiei cu ocazia celor 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, șeful statului moldovenesc a declarat «Noi nu avem nevoie de felicitări, avem nevoie de pace». Este evident faptul că declarațiile sunt inadecvate și lipsite de tact”, se menționează în comentariul oficialului rus, citat de deschide.md.

Potrivit lui Zaharova, felicitarea a fost adresată, în primul rând, „cetățenilor R. Moldova, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și urmașilor acestora, care cinstesc istoria și faptele eroice ale bunicilor și străbunicilor săi”.

Ea a mai atras atenția asupra faptului că în mai multe localități din R. Moldova au avut loc marșuri și alte acțiuni comemorative.

„Poziția adoptată de către președintele Moldovei reprezintă un semnal foarte alarmant ce reprezintă o deraiere continuă a conducerii moldovenești de la relațiile pozitive acumulate între Rusia și Moldova”, precizează Zaharova.

Amintim că Maia Sandu, comentând scrisoarea oficială a liderului de la Kremlin trimisă de 9 mai, a anunțat că nu are nevoie de felicitări de la Vladimir Putin, ci de pace.

Articole asemănătoare

Back to top button