fbpx

Sandu, despre mesajul lui Putin adresat R. Moldova la 9 mai: „Nu avem nevoie de felicitări, noi avem nevoie de pace”

Președinta Maia Sandu a comentat mesajul de felicitare adresat Republicii Moldova cu ocazia „Zilei Victoriei” de către omologul său rus, Vladimir Putin. Astfel, șefa statului a declarat că „nu avem nevoie de felicitări”, ci de pace. Afirmația a fost făcută vineri, 20 mai, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Întrebarea trebuie adresată celui care a trimis această scrisoare, dar nu mie. Noi nu avem nevoie de felicitări, noi avem nevoie de pace”, răspunde Maia Sandu, fiind întrebată : Ce este cu această scrisoare a lui Putin?”.

Amintim că Vladimir Putin a dat asigurări pe 8 mai că, „la fel ca în 1945” victoria va fi a Rusiei, sporind comparațiile între cel de-al doilea Război Mondial şi conflictul din Ucraina, într-un mesaj de felicitare transmis cu prilejul celei de-a 77-a aniversări a victoriei asupra Germaniei naziste – liderilor şi cetăţenilor din mai multe ţări ex-sovietice, inclusiv Republica Moldova, dar şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Felicitările au fost adresate guvernelor şi popoarelor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, dar şi autoproclamatelor republici Abhazia şi Osetia de Sud. În plus, Putin i-a felicitat pe liderii şi pe cetăţenii autoproclamatelor „republici populare” Doneţk şi Lugansk, recunoscute de Moscova cu doar câteva zile înaintea lansării invaziei militare în Ucraina.

Putin a felicitat şi popoarele Georgiei şi Ucrainei, însă nu şi autorităţile celor două ţări, care şi-au manifestat interesul de a adera la NATO.

Articole asemănătoare

Back to top button