fbpx

Rusia: „Regimul de la Kiev pregătește o provocare în Transnistria”. Reacția Guvernului de la Chișinău

Ministerul rus al Apărării spune că Ucraina ar pregăti o provocare în regiunea transnistreană. Potrivit instituției s-ar planifica o invazie a regiunii, iar pentru aceasta personalul ucrainean „va fi îmbrăcat în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma celor apărute, Guvernul de la Chișinău a venit cu o reacție. Autoritățile fac apel la calm și îndeamnă cetățenii să urmărească sursele oficiale și credibile ale Republicii Moldova: „Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”.

În mesajul ministerului rus al Apărării se mai menționează că pretext al invaziei „este organizarea unei presupuse ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei”.

Amintim că pe 13 februarie, președinta Maia Sandu a spus că „declarația președintelui Zelenski despre planurile Federației Ruse de destabilizarea Republicii Moldova a fost confirmată de instituțiile noastre”. Ea a mai declarat că „planul pentru perioada următoare presupune diversiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”.

Articole asemănătoare

Back to top button