fbpx

Rusia declară persona non-grata un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova. Reacția MAE

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat la sediul Ministerului rus de Externe, după ce un colaborator al Ambasadei țării noastre a fost declarat persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse, informează Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În acest context, diplomatul moldovean a fost informat referitor la declararea unui colaborator al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse, iar acesta urmează să revină în țara noastră.

MAE își exprimă regretul față de această decizie și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova.”, se arată în mesajul MAE.

Rusia susține că autoritățile de la Chișinău ar politiza activitățile FAO, încălcând astfel angajamentul de a asigura „participarea egală a tuturor statelor membre la acest eveniment ONU”, se menționează într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Articole asemănătoare

Back to top button