fbpx

Rusia acuză Kievul că ar putea „utiliza materiale radioactive” în apropierea Transnistriei. Reacția Chișinăului

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat miercuri, 1 martie, că Moscova este „îngrijorată de rapoartele potrivit cărora Ucraina ar putea folosi materiale radioactive în apropierea republicii nerecunoscute a Transnistriei”. Declarația a fost publicată pe site-ul oficial al Ministerului rus de Externe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zakharova a adăugat că Kievul intensifică în mod deliberat tensiunea în jurul Transnistriei: „Ministerul rus al Apărării a avertizat că Kievul pregătește provocări pentru a acuza trupele ruse că ar fi efectuat lovituri deliberate asupra instalațiilor periculoase din cauza radiațiilor, care ar putea duce la scurgerea de substanțe radioactive și contaminarea zonei”.

Guvernul de la Chișinău a venit imediat cu o reacție în care a declarat că instituțiile statului monitorizează situația și nu confirmă informația difuzată de partea rusă.

„Facem apel la calm și invităm publicul din țara noastră să urmărească sursele oficiale de informații ale Republicii Moldova”, se arată în mesajul instituției.

Amintim că ieri, 28 februarie, Ministerul rus al Apărării a mai făcut o declarație în care acuză Statele Unite că intenționează să efectueze o provocare în Ucraina cu substanțe chimice toxice.

„Considerăm aceste informații ca fiind intenția Statelor Unite și a complicilor lor de a efectua o provocare în Ucraina folosind substanțe chimice toxice”, a declarat Igor Kirillov, șeful trupelor de apărare împotriva radiațiilor, substanțelor chimice și biologice din cadrul forțelor armate ale Rusiei, în timpul unui briefing.

El a precizat că Rusia „va identifica și pedepsi adevărații vinovați”.

Articole asemănătoare

Back to top button