fbpx

Rusia a interzis importul a peste 20 de tone de mere din Moldova. Care este motivul

20,2 tone de mere moldovenești, care urmau să ajungă în regiunea Breansk din Rusia, au fost întoarse înapoi, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Rosselhoznadzor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel că, la data de 21 ianuarie curent, la postul vamal Krupeț, încărcătura nu a trecut controlul fitosanitar. În lotul de fructe, care cântărea 20,2 tone, a fost depistat un dăunător de carantină. La laboratorul veterinar, în cadrul expertizei, a stabilit că produsul a fost contaminat cu molia orientală a fructelor (Grapholita molesta Busck).

În conformitate cu legislația actuală din Rusia, pentru a preveni pătrunderea și răspândirea obiectului de carantină pe teritoriul Federației Ruse, importul de mere infectate este interzis. Prin urmare, importul de mere a fost interzis, fructele fiind returnate exportatorului.

Aceasta nu este prima situație de acest gen, în luna noiembrie a anului 2020, autoritățile din Rusia au distrus mai mult de 10 tone de prune moldovenești. Specialiștii Rosselhoznadzor afirmau că fructele erau infectate cu molie orientală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button