fbpx

Reprezentantul Transnistriei în Rusia a acuzat Moldova la ONU de încălcarea drepturilor omului

Reprezentantul Transnistriei în Rusia, Leonid Manakov, a acuzat Republica Moldova, de la tribuna ONU, de încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. Manakov a făcut apel la comunitatea internațională, căreia i-a cerut să ia act și să prevină încălcarea drepturilor cetățenilor din regiunea transnistreană de către autoritățile de la Chișinău. Mai mult, în adresarea sa către participanții la cea de-a 51-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, Manakov s-a plâns pe un dialog defectuos între Chișinău și Tiraspol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Se constată o scădere semnificativă a dinamicii dialogului dintre Transnistria și autoritățile moldovenești și a eficacității acestuia. În ultimul an, întâlnirile negociatorilor au fost instabile, iar abordarea iresponsabilă a părții moldovenești împiedică rezolvarea problemelor acute și provoacă altele noi”, a declarat Leonid Manakov, citat de newsmaker.md.

În discursul său, Manakov a acuzat autoritățile de la Chișinău că ar fi impus restricții „serioase” la importul de bunuri vitale, inclusiv medicamente, interdicția de circulație a mașinilor înmatriculate în Transnistria, noi restricții în sectorul bancar și în circulația cetățenilor, odată cu închiderea frontierei ucrainene-transnistrene.

„Acest lucru încalcă grav drepturile locuitorilor din Transnistria, inclusiv a numeroșilor refugiați ucraineni aflați pe acest teritoriu”, a punctat Manakov în discursul său, făcut public de așa numit Minister al Afacerilor Externe de la Tiraspol.

Potrivit reprezentantului Transnistriei la Moscova, în prezent, Republica Moldova „a crescut semnificativ presiunea” asupra populație din Transnistria, „încălcând grav” drepturile și libertățile oamenilor, inclusiv dreptul la viață și sănătate, dreptul la dezvoltare și altele.

„Fac apel la comunitatea internațională să depună eforturi pentru a preveni încălcările drepturilor omului de către autoritățile moldovenești în Transnistria. Solicităm Consiliului pentru Drepturile Omului să dea o evaluare adecvată unei astfel de abordări distructive a Moldovei și să contribuie la respectarea strictă de către Chișinău a tuturor acordurilor semnate anterior cu Transnistria”, a mai declarat Leonid Manakov.

Articole asemănătoare

Back to top button