fbpx

reportaj | La doar 20 de ani, Natalia Ghedea și-a „cusut” propria afacere: „Ideea mi-a venit de pe băncile școlii”

Originară din satul Sireți, raionul Strășeni, Natalia Ghedea este o tânără antreprenoare care reușește să „dea viață” păpușilor. A absolvit Colegiul de Industria Ușoară, unde la cursul de „Bazele Antreprenoriatului” a întocmit un plan de afacere. Acolo a început istoria afacerii Nataliei și păpușilor sale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mă gândeam ce idee pot să am, să fie legată de domeniul meu, pentru că eu sunt ca tehnician în industria ușoară și mă gândeam că un atelier de cusut, practic, este o idee foarte des abordată. Voiam și accesorii, dar mi se părea deja prea simplu și m-am gândit mai bine și am combinat hainele cu accesoriile într-o păpușă”, povestește Natalia pentru ZUGO.

Inițial, a încercat să realizeze o păpușă pentru a se convinge că ideea ei este una realizabilă. Așa, în fiecare zi a început să adauge mai multe detalii, ca într-un final să ajungă la rezultatul final.

„Mulți când au observat-o, mi-au spus că este foarte drăguță și am observat că am idei să o fac și mai bună și în fiecare zi să fac ceva tot mai bun la ea, ca să ajung deja să fie diferență dintre prima păpușă și ultima păpușă”.

Foto: Captură Video

Natalia Ghedea: Profesoara mea m-a motivat să-mi inițiez această afacere

„După ce am prezentat la disciplina „Bazele Antreprenoriatului”, la examen, am participat și la concursul „Cel mai bun plan de afacere” din instituție, unde am luat locul 1 și deja de pe municipiu, unde m-am clasat pe locul 3″, a mai adăugat Natalia.

Totuși, Natalia spune căscânteia” a fost atunci când a câștigat grantul de la REVOC II. Un proiect implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, în parteneriat cu Ministerul Educației, ANOFM și finanțat de Agenția de Dezvoltare din Austria.

„Eu mi-am inclus în tot planul de afacere ce am nevoie pentru a-mi iniția afacerea și, practic, grantul acesta l-am folosit pentru necesitatea pe care trebuia s-o am. Mi-am procurat utilajele…”.

„Este nevoie de fier foarte bun, de surfilator (n. r. – overlock) și, practic, hainele mele erau drăguțe, însă nu foarte calitative. Și un punct forte, la fel, la utilajele acestea este rapiditatea. Eu cu mult mai repede le fac acum, pentru că îmi era complicat la mașina casnică, era un pic mai veche și pierdeam mult timp”, povestește tânăra.

„Când mi-au spus că am câștigat grantul, eram super fericită”

„M-au sunat într-o zi, eu tocmai eram la lecția de „Bazele Antreprenoriatului”, lecții online aveam atunci. M-au sunat, și când mi-au spus că am câștigat grantul, eram super fericită. Mai ales că mie îmi era să-mi cumpăr un surfilator„.

Foto: Captură Video

Natalia nu se oprește aici, intenționează să-și dezvolte afacerea pentru a putea fi în văzul tuturor.

„Vreau să mă dezvolt tot mai mult pe pagina de Instagram și de Facebook, să am tot mai mulți cumpărători, să fiu mai cunoscută și mai mulți să observe afacerea mea”.

Articole asemănătoare

Back to top button