fbpx

Regulile pe care vor trebui să le respecte participanții la alegerile parlamentare din România

Ambasada României la Chișinău reamintește că alegerile pentru Parlamentul României din 5-6 decembrie se vor desfășura într-un context fără precedent, marcat de provocările generate de pandemia de COVID-19 și de măsurile sanitare restrictive luate în România și Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Măsurile de precauție trebuie să fie strict respectate, reprezentând factori importanți în pregătirea și desfășurarea procesului electoral. Pentru a putea vota, alegătorii vor trebui să poarte măști de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată perioada în care se află în sediul secției de votare.

Votanții sunt îndemnați să asigurare și să respecte distanța fizică de minimum un metru. De asemenea, participanților la vot li se sugerează dezinfecția periodică şi după fiecare contact direct a mâinilor cu alte persoane.

Ambasada României la Chișinău solicită dezinfecția sediilor secțiilor de votare, înainte și după terminarea votării, în ambele zile de votare, dar și prelucrarea cu soluții antibacteriene a suprafețelor și a instrumentelor necesare votării, pe durata derulării procesului electoral.

Ambasada precizează că aceste măsuri vor fi coroborate cu măsurile sanitare în vigoare în Republica Moldova, în raionul și localitatea în care este organizată secția de votare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button