fbpx

Recomandările poliției pentru a evita unele incidente de Ziua Națională a Vinului, în acest weekend

În perioada 7 – 8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, dar și pe întreg teritoriul țării, vor fi desfăşurate manifestări cultural-artistice consacrate sărbătorii „Ziua Națională a Vinului”, ediția 2023.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, poliţia anunță că va fi la datorie, va asigura ordinea, securitatea publică și cea rutieră.

Deoarece traficul poate fi aglomerat din cauza fluxului mare de transport, poliţia solicită tuturor participanţilor la trafic să manifeste maximă prudenţă şi atenţie.

Menționăm că începând de vineri, de la ora 20:00 şi până la 9 octombrie, ora 05:00, va fi sistată circulația rutieră în PMAN, în perimetrul străzilor Mitropolit G.Bănulescu-Bodoni şi strada Alexandr Puşkin, cu redirecționarea transportului pe străzile adiacente.

Astfel, polițiștii de patrulare vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

Oamenii legii recomandă cetățenilor care vor fi prezenți la sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului”, din alte localități ale țării, să parcheze mașinile personale în locurile special amenajate, iar locuitorii municipiului să circule cu transportul public, pentru a nu aglomera traficul rutier.

La fel, pentru a petrece acest sfârșit de săptămână în siguranţă, poliția recomandă tuturor cetăţenilor să țină cont de măsurile de siguranță personală și să respecte normele rutiere:

– respectați legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale reprezentanților Poliţiei;

– nu urcați la volanul automobilului dacă ați consumat băuturi alcoolice;

– conformați-vă indicaţiilor polițiștilor în ceea ce privește dirijarea traficului rutier și menținerea ordinii publice;

– comportați-vă adecvat în locurile publice și evitați apariţia în stare de ebrietate în zonele de agrement şi locurile de odihnă în masă a populaţiei, pentru a preveni incidentele și altercațiile;

– nu lăsați automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere;

– supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.);

– aveți grijă de bunurile personale, (bani, telefoane mobile, genți), pentru a nu cădea pradă hoților;

– nu admiteți consumul excesiv de alcool;

– acordați ajutor persoanelor din jurul dumneavoastră până la sosirea serviciilor specializate.

În cazul în care ați fost martor al unei fapte antisociale, intenționați să denunţați persoanele care instigă cetăţenii la destabilizarea ordinii şi securităţii publice sau sunteți în pericol- apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi de urgență la numărul unic de urgență 112.

Citește și: Centrul capitalei, închis de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Articole asemănătoare

Back to top button