fbpx

Reacție bolnăvicioasă a Moscovei, după declaraţiile Maiei Sandu privind arestarea lui Putin

Deputalul rus Vladimir Djabarov a cerut deschiderea unui dosar penal pe numele Maiei Sandu și darea acesteia în urmărire internațională după ce lidera de la Chișinău a declarat că, în cazul în care Vladimir Putin ar ajunge în Republica Moldova, acesta ar trebui arestat în conformitate cu decizia Curții Penale Internaționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vladimir Djabarov, care este vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), a făcut aceste afirmații într-un mesaj plin de insulte la adresa Maiei Sandu.

„Comitetul de anchetă al Federaţiei Ruse are toate motivele să iniţieze un dosar penal împotriva preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pe baza faptului că a ameninţat cu arestarea liderului rus Vladimir Putin, şi să o declare persoană căutată internaţional”, a spus Vladimir Djabarov, informează Agerpres.

„Din câte se pare, ceva nu e în regulă cu capul doamnei Maia Sandu, cetăţeană a României, care ocupă (în prezent) funcţia de preşedinte al Republicii Moldova”, declară deputatul rus pe contul său de Telegram, potrivit RIA Novosti.

„Visează ca liderul Marii Rusii să vină în ţara ei, a cărei economie şi bunăstare sunt total dependente de Moscova”, a adăugat acesta.

Preşedinta Maia Sandu a declarat într-un interviu acordat mai multor jurnaliști străini, la Chișinău, că Vladimir Putin va fi arestat dacă va veni în Republica Moldova, conform mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) pe numele său, dat fiind că Republica Moldova este semnatară a Statutului de la Roma, actul fondator al CPI.

Articole asemănătoare

Back to top button