fbpx

Reacția UE la învestirea noului Guvern și deciziile Parlamentului: „Uniunea Europeană cheamă la calm și constrângere”

După formarea majorității parlamentare și învestirea noului Guvern, UE a venit cu o reacție la evenimentele politice din Moldova. Astfel, potrivit purtătoarei de cuvânt a Comisiei pe teme de politică externă, Maja Kocijancic, Uniunea îndeamnă la calm și constrângere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, oficialii europeni susțin că persoanele care au fost alese în mod democratic trebuie să aleagă calea pe care să o urmeze Republica Moldova și menționează că UE așteaptă ca țara noastră să respecte statul de drept și să garanteze democrația.

„Ca urmare a deciziilor adoptate de Parlament și în lumina evoluțiilor ulterioare, Uniunea Europeană solicită calm și constrângere. Aleșii democrați trebuie să găsească calea de urmat pentru Republica Moldova prin dialog. Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului nostru de Asociere ambițios. 

Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de a coopera cu Republica Moldova cu privire la un proces de reformă robust pentru țară, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor, asigurarea independenței sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului”, se spune în declarație.

Amintim că, ieri, Peter Michalko, ambasadorul UE în țara noastră, a întâlnit impedimente pentru a intra în Parlament, dar, totuși, a asistat la ședința plenară, a urmărit activitatea deputaților și a declarat că  „reprezentanții aleși democratic trebuie să decidă rezultatul procesului politic”.

Articole asemănătoare

Back to top button