fbpx

Reacția PSRM la plecarea lui Nesterovschi: „Ori revine în echipă, ori depune mandatul”

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a solicitat public deputatului, după anunțul său că se retrage din partid, să se prezinte în fața echipei și să declare că nu el a scris cererea respectivă sau să își depună mandatul de deputat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Domnul Nesterovschii este așteptat la fracțiuni și ori revine în echipă și expune public poziția că cererea nu a fost scrisă de dumnealui, ori să depună mandatul și să îl întoarcă poporului, mandatul nu îi aparține lui, ci poporului, cetățenilor care au votat PSRM”, a notat Batrîncea.

Batrîncea a subliniat că orice formă de traseism politic reprezintă o trădare a alegătorilor și a reamintit că PSRM a propus un proiect de lege constituțională pentru a interzice această practică.

„Declarăm foarte clar că vom lupta cu toate metodele constituționale, legale și democratice, cu traseiștii. Vom fi acasă peste tot, vom fi peste tot cu cetățenii Republicii Moldova, iar ce care vor să vândă mandatul dat de popor să îl întoarcă poporului”, subliniază deputatul.

Amintim că parlamentarul Alexandr Nesterovschii a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor (PSRM) și va activa în continuare în Parlament în calitate de deputat independent. Motivul invocat de deputat este faptul că PSRM nu ar fi fost liderul luptei pentru apărarea intereselor poporului, iar el dorește să se alăture unei mișcări care cere Guvernului să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button