fbpx

Reacția Maiei Sandu la avizul Comisiei de la Veneția: Judecătorii Curții Constituționale trebuie să-și dea demisia imediat

După ce Comisia de la Veneția a făcut un aviz pe marginea actelor Curții Constituționale emise în perioada 7-9 iunie curent, premiera Maia Sandu a venit cu o reacție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a declarat că actele Comisiei de la Veneția vor fi considerate ca fiind obligatorii, de aceea ea cere demisia magistraților CC din Republica Moldova.

„Avizul este fără precedent. Este pentru prima dată în istorie când Comisia de la Veneția spune răspicat că o Curte Constituțională a încălcat Constituția prin calcularea eronată a termenului de trei luni.

Judecătorii Curții Constituționale trebuie să-și dea demisia imediat, pentru a permite unor judecători profesioniști și independenți să refacă prestigiul acestei instituții. Cât timp va exista acest Guvern, actele Comisiei de la Veneția vor fi considerate ca fiind obligatorii și urmează a fi respectate”, a susținut prim-ministra, pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că și președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție la acest aviz, susținând ideea că „unica soluție pentru a restabili stabilitatea constituțională este demisia judecătorilor CC”.

De asemenea, amintim că Mihai Poalelungi și-a dat ieri demisia din funcția de judecător și președinte al CC. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat  de presă plasat pe site-ul instituției.

Articole asemănătoare

Back to top button