fbpx

ultima oră | Președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia

Președintele Curții Constituționale (CC), Mihai Poalelungi, și-a dat demisia din funcția de judecător și președinte al CC. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat  de presă plasat pe site-ul instituției. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deocamdată nici Poalelungi, nici purtătorul de cuvânt al CC nu a făcut vreo declarație în legătură cu respectiva decizie.

Demisia lui Poalelungi vine la scurt timp după ce Curtea Constituțională și-a anulat deciziile luate în perioada 7-9 iunie, care au fost criticate de politicieni, experți, reprezentanți ai societății civile, dar și de instituții internaționale. Totodată, anunțul vine cu o zi înainte ca membrii Comisiei de la Veneția să emită un aviz cu privire la deciziile luate în perioada 7-9 iunie de către judecătorii Curții Constituționale a R. Moldova. Anterior, prim-ministra Maia Sandu a cerut demisia tuturor membrilor Curții Constituționale.

Poalelungi a fost ales președinte al Curții Constituționale în 2012. În 1998 a obținut în licență în drept, absolvind Facultatea de drept, Universitatea de Stat, iar în anul 2006 a devenit doctor în drept, la Facultatea de drept, USM.

Articole asemănătoare

Back to top button