fbpx

Reacția lui Igor Grosu la protestul organizat în capitală: „Vom păstra pacea la noi acasă”

Președintele Parlamentului susține că ieri, 12 martie, „am avut parte de încă o tentativă de destabilizare a țării din partea unor partide politice și grupări criminale asociate care, folosindu-se de necazurile oamenilor, au organizat o manifestație cu multiple încălcări în centrul capitalei”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Poliţia a raportat numeroase încălcări grave. Am fost cu toții martori cum organizatorii acestor proteste nu au asigurat desfăşurarea protestului în cadrul legal, inclusiv au fost descoperite obiecte interzise desfăşurării unui protest paşnic și au încercat să provoace polițiștii.

Vreau să le mulţumesc forţelor de ordine că au intervenit într-o formă calmă, promptă şi au asigurat ordinea publică respectând întocmai legislația în vigoare. În ultima perioadă, MAI, Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și SIS practic zilnic deconspiră scheme care au drept scop să deturneze liniștea la noi în țară.

Așa cum am mai spus și anterior, scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei.

Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova – elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere.

Dragi polițiști și toți cei care lucrează în structurile de forță, vă mulțumim pentru modul cum vă îndepliniți datoria și cum asigurați liniștea și pacea în societatea noastră.

Dragi cetățeni, împreună suntem mai puternici și vom păstra pacea la noi acasă”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

Guvernul nu a comentat mitingul organizat în centrul capitalei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernul, Daniel Vodă.

„Este dreptul democratic al cetățenilor cu respectarea legii cu privire la întruniri. Pentru detalii despre mersul protestului au comunicat desfășurat în mod transparent pe parcursul zilei colegii noștri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a spus Daniel Vodă într-o postare pe Telegram.

Amintim că „Mișcarea pentru popor” a organizat duminică, 12 martie, un nou protest. Centrul Chișinăului a fost plin de manifestanți care cereau demisia președintei Maia Sandu, a actualei guvernări, dar și achitarea facturilor pentru lunile de iarnă.

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat că forțele de ordine dețin informații despre un plan al Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova, care implica și protestul din această duminică. Informațiile au putut fi aflate datorită unui agent de poliție sub acoperire, care s-a infiltrat în grupul de diversioniști care se ocupă de organizarea protestelor. Fiecare diversionist urma să primească o remunerare a câte 10.000 de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button