fbpx

Reacția Guvernului după ce Veronica Dragalin a cerut un sediu nou pentru Procuratura Anticorupție

Guvernul Republicii Moldova recunoaște necesitatea identificării unui sediu pentru Procuratura Anticorupție (PA), însă, deocamdată, acesta nu a fost găsit. Este reacția purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Guvernul înțelege importanța asigurării condițiilor adecvate pentru Procuratura Anticorupție în lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel. Ca și în cazul altor instituții publice, recunoaștem necesitatea unui sediu adecvat și a resurselor suficiente pentru ca Procuratura Anticorupție să își îndeplinească eficient mandatul său vital.

La rândul nostru, avem toată deschiderea să continuăm comunicarea instituțională cu PA pentru identificarea unor opțiuni acceptabile pentru toate părțile implicate”, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Amintim că șefa PA, Veronica Dragalin, a atras atenția asupra faptului că începând cu 1 aprilie 2024, Procuratura Anticorupție se confruntă cu un blocaj major, fiind lipsită de resursele umane și spațiale necesare pentru a duce la bun sfârșit „investigațiile privind infracțiunile de corupție la cel mai înalt nivel.”

Articole asemănătoare

Back to top button