fbpx

Draglin anunță că Procuratura Anticorupție a intrat în blocaj: „Nu avem resurse umane și nici spațiu”

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că începând cu 1 aprilie 2024, Procuratura Anticorupție se confruntă cu un blocaj major, fiind lipsită de resursele umane și spațiale necesare pentru a duce la bun sfârșit „investigațiile privind infracțiunile de corupție la cel mai înalt nivel.”

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
„Instituția noastră nu are resursele umane și materiale să asigure urmărirea vizuală, interceptări, transmiterea banilor sub control și alte măsuri speciale de investigație.”, scrie Dragalin.
Potrivit ei, instituția a rămas complet neechipată pentru a asigura supravegherea eficientă a dosarelor de competența sa.
„Impedimentul principal la acest moment este lipsa de suficient spațiu pentru angajații Procuraturii Anticorupție, cei aproximativ 100 de persoane (ofițeri, specialiști, contabili, funcționari publici care asigură administrația unei instituției) care urmează să fie transferate sau angajate. La moment, aproximativ 100 persoane ocupă 950 m2 în clădirea CNA. Este imposibil să ajungem la 198 angajați prevăzut de lege fără spațiu adițional.”

Totodată, șefa Procuraturii Anticorupție subliniază că instituția pe care o conduce trebuie fortificată urgent:

„Dacă conducătorii instituțiilor de stat vor refuza să permită folosirea spațiilor publice în interesul public (în loc să rămână clădiri goale dar în gestiunea lor de principiu), degrabă nu vom avea nici studenți, nici profesori, nici academicieni în țara noastră ca rezultat al corupției. Fără fortificarea urgentă a instituției responsabilă de combaterea corupției la nivel înalt transmitem un mesaj greșit că lupta cu corupția, justiția și statul de drept nu este o prioritate pentru țara noastră. Cetățenii noștri merită mai mult.”

Amintim că Procuratura Anticorupție și-a majorat în februarie curent numărul de angajaţi cu 54 de unități de personal, până la 198 de persoane.

Potrivit Veronicăi Dragalin, Procuratura Anticorupție a reușit să pună sechestru, în anul trecut, pe bunuri infracționale în sumă de 80 de milioane de dolari, bani care ar asigura activitatea acestei instituții „pe o perioadă de 20 de ani”.

Articole asemănătoare

Back to top button