fbpx

Reacția Chișinăului, după ce fragmente de dronă au fost găsite la Vulcănești: „Condamnăm atacurile barbare”

Autorităţile de la Chişinău  au venit cu declarații în care condamnă atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat și Republica Moldova, după ce pe teritoriul R. Moldova au fost identificate duminică fragmentele unei drone de tip „Shahed”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta Maia Sandu a cerut sprijin internațional pentru țara vecină:

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește aproape de casă, în Moldova — din nou. Descoperirea resturilor de drone Shahed în sudul Moldovei servește astăzi ca un alt memento dur al realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a scris președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe platforma X.

Și prim-ministrul Dorin Recean a venit cu o reacție prin care condamnă atacurile Rusiei:

„Astăzi (n.red. duminică), fragmente de dronă au fost depistate în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a scris premierul Dorin Recean pe rețeaua X.

Vicepremierul Mihai Popșoi a venit cu o reacție în urma incidentului de la Etulia:

„Condamnăm atacurile barbare constante ale Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează direct și Republica Moldova. Rămășițele dronei Shahed, găsite în sudul țării în apropierea graniței, sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”.

Precizăm că Poliția de frontieră a depistat duminică, 11 februarie, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, fragmentele unei drone de tip „Shahed”.

Poliția de frontieră a informat anterior că locul a fost încercuit și cazul este investigat de autorități.

Articole asemănătoare

Back to top button