fbpx

Reacția Avia Invest la revenirea Aeroportului Chișinău în proprietatea statului

Avia Invest a venit cu o reacție după ce Agenția Proprietăți Publice (APP) a anunțat luni că a demarat procedura de transmitere-preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău ce se afla în gestiunea Avia Invest.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Comisia de Situații Excepționale a decis să schimbe forțat administratorul Avia Invest S.R.L. și a numit un „administrator de stat” contra voinței fondatorilor companiei”. Această decizie este o preluare de tip raider a companiei”, menționează Avia Invest.

Potrivit companiei, „Adunarea generală a asociaților companiei, desfășurată pe 28 februarie 2022, a enunţat „administratorului de stat” restricții și interdicții clare în orice acțiuni care se referă la contractul de concesiune a activelor Aeroportului Internaţional Chişinău. Oricare dintre acțiunile sale vor constitui un conflict de interese direct într-o situație în care autoritățile sunt în litigiu cu Avia Invest S.R.L. Cu toate acestea, autoritățile statului și-au îndreptat toate eforturile pentru rezilierea contractului în mod ilegal și au cerut deschis judecătorilor să ia o decizie „corectă” cu orice preţ.”

„Compania Avia Invest S.R.L. şi fondatorii săi solicită protecția necondiționată a drepturilor lor în instanțe naționale și internaționale.”, se arată în mesajul companiei.

Articole asemănătoare

Back to top button