fbpx

Ramzan Kadîrov vrea să invadeze Polonia: „La urma urmei, după Ucraina, Polonia este pe hartă”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, unul dintre cei mai fideli aliați ai președintelui rus Vladimir Putin, afirmă că vrea să invadeze Polonia după ce Rusia va obține victoria în Ucraina, potrivit International Business Times.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare publicată pe canalul său Telegram, liderul cecen a declarat că Rusia ar trebui să „denazifice și să demilitarizeze” Polonia, adăugând că el „personal” are intenția de a invada această țară.

„Ca parte a sprijinului acordat Ucrainei, Varșovia a reușit să își epuizeze propriile resurse militare, iar acum este confuză: ce se întâmplă dacă, după finalizarea cu succes a operațiunii militare speciale, Rusia începe să denazifice și să demilitarizeze următoarea țară? La urma urmei, după Ucraina, Polonia este pe hartă!”, a scris Kadîrov.

„Sincer, eu personal am o astfel de intenție și am declarat în repetate rânduri că lupta împotriva satanismului ar trebui să continue în întreaga Europă și, în primul rând, pe teritoriul Poloniei”, a adăugat el.

Postarea lui Kadîrov vine în aceeași zi cu interviul acordat de acesta ministrului politicii naționale, relațiilor externe, presei și informațiilor din republica nord-caucaziană, Ahmed Dudaev, în care a declarat că el crede că războiul din Ucraina se va încheia înainte de sfârșitul acestui an.

„Operațiunea [militară] specială se va încheia înainte de sfârșitul acestui an. Țările europene vor recunoaște că au greșit, Occidentul va cădea în genunchi și, ca de obicei, țările europene vor trebui să coopereze cu Federația Rusă în toate domeniile. Nu ar trebui să existe și nu va exista niciodată o alternativă la acest lucru”, a declarat el, citat de agenția de presă de stat rusă TASS, scrie G4Media.

Acesta a sugerat că Polonia se va confrunta cu probleme interne, invocând un „Marș anual al autonomiei Sileziei” care va avea loc în iulie și care „atrage de fiecare dată tot mai mulți participanți”.

„După părerea mea, această regiune a Poloniei a câștigat un statut special de independență și există o mare nevoie de un referendum, în timpul căruia Rusia poate oferi asistență organizațională”, a mai spus el, înainte de a adăuga: „Întreabă, Polonia, întreabă-ți stăpânii”.

Nu este prima dată când Rusia sau Kadîrov sugerează că Polonia ar trebui să fie următoarea pe lista Moscovei. În luna mai a anului trecut, Kadîrov a declarat că poate invada Polonia „în șase secunde” dacă se dă comanda.

Articole asemănătoare

Back to top button