fbpx

R. Moldova va avea un alt ambasador al SUA. Kent D. Logsdon își încheie misiunea diplomatică

Kelly Adams-Smith a fost nominalizată de președintele american Joe Biden pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Moldova

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Kelly Adams-Smith, membru de carieră al Serviciului Exterior cu gradul de ministru-consilier, este în prezent Adjunctul Șefului Misiunii SUA la Uniunea Europeană. Înainte de aceasta, Adams-Smith a fost coordonatorul Senior pentru Afaceri de Securitate Națională în Biroul vicepreședintelui.

Anterior, a servit ca șef al Misiunii, interimar, și adjunctul șefului Misiunii la Ambasada SUA din Praga, Republica Cehă. A mai servit ca consilier economic la Ambasada SUA de la Londra, ca secretar executiv adjunct al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe și ca membru al facultății Colegiului Național de Război.

Alte poziții în străinătate includ Sofia, Bulgaria; Tallinn, Estonia; și Moscova, Rusia.

În Washington, a lucrat ca ofițer de operațiuni în cadrul Centrului de Operațiuni al Departamentului de Stat.

Înainte de a se alătura Serviciului Exterior, Adams-Smith a fost un Fellow al Managementului Prezidențial la Departamentul de Comerț al SUA.

Originară din New Jersey, Adams-Smith deține o licență de la Universitatea Americană și un master de la Universitatea Harvard. Ea este laureată a unui Premiu Prezidențial pentru Serviciu Distinguished.

Vorbește limba engleză, rusă, bulgară, estonă și cehă.

Amintim că Kent D. Logsdon își încheie mandatul de ambasador al Statelor Unite ale Americii în R. Moldova. Oficialul a depus jurământul de intrare în funcție în decembrie 2021. Înainte de aceasta, ambasador al SUA la Chișinău a fost Dereck J. Hogan. El a fost numit în 2018.

Articole asemănătoare

Back to top button