fbpx

R. Moldova, în topul statelor cu cei mai profesioniști și pricepuți infractori cibernetici

Un studiu recent, numit „Indicele mondial al criminalității cibernetice”, realizat de o companie sociologică din Marea Britanie, a dezvăluit că Republica Moldova ocupă locul 15 în clasamentul mondial al infractorilor cibernetici cu un indice de 2,57 puncte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Federația Rusă domină clasamentul, având cea mai mare impactul cu infracțiunile săvârșite de hackerii de acolo. Următoarele poziții sunt ocupate de Ucraina, China, SUA, Nigeria și România.

Studiul, care a colectat date în urma unui sondaj realizat în rândul a 92 de experți în domeniul criminalității cibernetice din întreaga lume, a evaluat cinci categorii majore de criminalitate cibernetică. Printre acestea se numără produsele și serviciile tehnice, atacurile și șantajele, furtul de date și identitate, escrocheriile și încasarea și spălarea de bani.

Rezultatele indică faptul că doar un număr relativ mic de țări găzduiesc cele mai mari amenințări criminale cibernetice, iar R. Moldova se numără printre acestea.

Echipa internațională de cercetători care a elaborat studiul subliniază importanța profesionalismului și competențelor tehnice ale infractorilor cibernetici în determinarea poziției unei țări în acest clasament alarmant.

Articole asemănătoare

Back to top button