fbpx

PSRM se opune inițiativei de retragere din CSI. Cum argumentează socialiștii

Partidul Socialiștilor condamnă categoric declarația președintelui Parlamentului, Igor Grosu cu privire la demararea procedurii de retragere a Republicii Moldova din Adunarea Interparlamentară a CSI.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Actualii lideri ai Moldovei, care au venit la putere în 2020 – 2021, nu au mandat să distrugă legăturile istorice ale țării noastre, acumulate de-a lungul secolelor, inclusiv pe parcursul celor 30 de ani de Independență a Republicii Moldova,” se arată într-un comunicat al PSRM.

Potrivit acestora, Republica Moldova nu va supraviețui fără a-și păstra calitatea de membru deplin al CSI.

Astfel, partidul Socialiștilor intenționează să lanseze o campanie la nivel național pentru păstrarea calității de membru al Republicii Moldova în CSI.

„Credem că ni se vor alătura și alte forțe patriotice ale țării care sunt împotriva ruperii legăturilor cu partenerii noștri tradiționali din Est. Aventurierii politici pentru care capriciile personale sunt mai presus decât Constituția, legea și experiența istorică a țării noastre trebuie înlăturați de la putere prin alegeri anticipate,” se mai arată în comunicat.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat despre inițierea procedurii de retragere a R. Moldova din cadrul Acordului privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente.

Citește și: Reacția Moscovei la retragerea R. Moldova din CSI: „Un joc politic numit jur credință Occidentului”

Articole asemănătoare

Back to top button