fbpx

PSRM cere demiterea premierului, după retragerea licențelor celor șase posturi TV

Partidul Socialiștilor este indignat de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) care a decis retragerea licenței a șase posturi TV din R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Absolut nemotivat, încălcând grav normele internaționale și legislația Republicii Moldova, regimul Maiei Sandu face o curățare a mass-media din țara noastră și instituie o cenzură politică totală, în interesul partidului de la guvernare,” au scris reprezentanții PSRM într-un comunicat emis presei.

Luarea unei asemenea decizii prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale, potrivit PSRM, este o acțiune de nihilism juridic.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită comunității internaționale în mod repetat „să nu ignore astfel de încălcări evidente ale normelor democratice. Lipsa de reacție înseamnă complicitate.”

„Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care conduce Comisia pentru Situații excepționale, trebuie demisă. Toate deciziile ilegale, neconstituționale ale Comisiei vor fi contestate și anulate în instanță,” au conchis cei din PSRM.

Amintim că în cadrul ședinței de vineri, 16 decembrie, CSE a decis să suspende licențele de emisie a șase posturi de televiziune. Acestea sunt: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV.

Potrivit deciziei, licențele vor fi suspendate pe durata stării de urgență.

Citește și: Sandu, despre suspendarea licenței unor posturi TV: „Decizia vine să prevină dezinformarea”

Articole asemănătoare

Back to top button