fbpx

Promisiunile lui Candu, criticate de un ex-ministru al Economiei: „Îşi asumă angajamentul să repare şi drumurile vecinilor”

În cadrul Caravanei PD, președintele Parlamentului, Andrian Candu a anunțat că își propune, în următorii patru ani, să repare 10.000 de kilometri de drum. Cu toate acestea, într-o postare pe Facebook, ex-ministrul Economiei, Alexandru Muravschi a ținut să contrazică speaker-ul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În discuţiile cu cetăţenii din Costeşti, Andrian Candu a accentuat că PD este singura guvernare care poate să continue proiectele demarate în ultimii trei ani pentru raioane, potrivit unimedia.

„Aţi văzut Programul Drumuri Bune de anul trecut. A fost un succes – fiindcă s-au alocat fonduri, s-a muncit serios şi s-a urmărit cu atenţie execuţia lucrărilor. Într-un singur an, în 2018, s-au reparat 1.600 km. Sunt localităţi care niciodată nu au avut drum asfaltat, iar acum copiii merg la grădiniţă sau la şcoală pe drumuri noi. În fiecare an vom construi tot mai mult. Vrem astfel, în următorii patru ani să reparăm 10.000 de kilometri”, le-a promis Candu cetățenilor.

Declarația Președintelui Parlamentului a fost succedată de replica fostului ministru al Economiei, Alexandru Muravschi:

„Desigur, s-ar putea ignora această promisiune. Dar există un „dar”. Această promisiune este făcută de un candidat care a fost ministru al Economiei. Dânsul promite să repare 10.000 de kilometri de drumuri. Cu toate acestea, potrivit Biroului Național de Statistică, la sfârșitul anului 2017 (BNS nu a furnizat încă date oficiale mai recente), lungimea totală a drumurilor publice a fost de 9.378 km, din care 5.815 km sunt drumuri naționale și 3.563 km sunt drumuri locale. Astfel, Candu promite o reparație a tuturor drumurilor din republică timp de patru ani (chiar recent reparate) și se pare că își asumă angajamentul să repare și drumurile vecinilor (România și Ucraina). Sau poate Candu include în acești 10 mii de km și drumurile particulare, oferind acces confortabil la palatele conducătorilor săraci? Ei bine, atunci nu aș fi surprins dacă se va depăși cifra de 10 mii de km”, a scris Alexandru Muravschi pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button