fbpx

Programul „Prima Casă”: În primele patru luni ale anului, 1010 de familii și tineri necăsătoriți și-au procurat propriile locuințe

În primele patru luni ale anului 2019 au fost aprobate și acordate 1010 credite în cadrul Programului „Prima Casă”. Potrivit ODIMM, de la lansarea programului 2128 de beneficiari au primit credite, dintre care 1543 sunt familii tinere, iar 585 sunt persoane necăsătorite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Datele mai arată că suma totală a creditelor acordate de către bănci este de peste 1 miliard de lei, iar suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul programului Prima Casă este de 59,75 m.p. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani.

Potrivit statisticilor oferite de ODIMM, 1987 de locuințe procurate prin intermediul programului sunt localizate în oraşe, iar 141 de locuințe sunt amplasate în sate.

Programul „Prima Casă”, lansat de Guvern în 2018, este destinat cetăţenilor de până la 45 de ani, angajați oficial în câmpul muncii şi care nu au alte credite ipotecare.

Tot anul trecut, programul a fost extins prin „Prima Casă 2”, destinat medicilor, profesorilor, poliţiştilor, militarilor şi altor angajaţi ai instituţiilor de stat, cărora statul le achită jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului.

În cadrul „Prima casă 3”, statul compensează cu 10, 25, 50 şi chiar sută la sută costul creditului locuinţelor, în funcţie de numărul de copii, iar beneficiarii plătesc doar dobânda.

La fel, Guvernul se pregătește și de lansarea programului Prima Casă 4, destinat persoanelor angajate în sectorul privat. Cu privire la acest subiect, premierul în exercițiu, Pavel Filip, a menționat că: „Statul le va oferi compensații de până la 50% din valoarea creditului Prima Casă. Mărimea compensației va fi stabilită în funcție de salariul oficial, declarat de beneficiar”.

Articole asemănătoare

Back to top button