fbpx

Prima Casă 4: Democrații extind programul pentru angajații din sectorul privat. Ce compensații vor primi aceștia din partea statului?

Premierul Pavel Filip a anunțat ieri despre pachetul de acțiuni al democraților, întitulat generic „Pachetul Social pentru Moldova”, care prevede, inclusiv, extinderea Programului guvernamental „Prima Casă”. În această nouă etapă, de compensații oferite de stat pentru procurarea primei locuințe vor beneficia și angajații din sectorul privat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În „Pachetul social pentru Moldova” venim și cu o noutate foarte importantă pentru o categorie mare de cetățeni – vom iniția programul „Prima Casă 4”, destinat angajaților din sectorul privat, cărora Statul le va oferi compensații de până la 50% din valoarea creditului Prima Casă.

Mărimea compensației va fi stabilită în funcție de salariul oficial, declarat de beneficiar.

Astfel, dacă până în prezent, statul asigura garanția necesară pentru ca angajații din sectorul privat să poată beneficia de programul „Prima Casă”, după votarea programului „Prima Casă 4” aceștia ar urma să beneficieze și de compensarea de către stat a unei sume importante din costul locuinței”, a declarat premierul Pavel Filip.

Programul „Prima Casă”, lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor de până la 45 de ani, angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare. Statul garantează 50 la sută din soldul creditului acordat, iar costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei. Rata inițială este de 10 la sută din preț. Tot anul trecut, programul a fost extins prin „Prima Casă 2”, proiect destinat medicilor, profesorilor, poliţiştilor, militarilor şi altor angajaţi ai instituţiilor de stat, cărora statul le achită jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului. De asemenea, de programul „Prima Casă” pot beneficia familiile cu copii. În cadrul „Prima casă 3”, statul compensează cu 10, 25, 50 şi chiar sută la sută costul creditului locuinţelor, în funcţie de numărul de copii, iar beneficiarii plătesc doar dobânda.

Articole asemănătoare

Back to top button