fbpx

Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, care ar fi lovit un elev, a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Totodată, direcția raională de învățământ a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului pentru neraportarea cazului suspect de violență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„MEC s-a autosesizat cu privire la acest caz pe data de 14 februarie, curent și a cerut Direcției de Învățământ a Consiliului raional să examineze cazul și să asigure protecția copiilor din instituție pe perioada cât cazul este examinat de Procuratura Leova.

A doua zi, Direcția de Învățământ Leova a demarat o anchetă de serviciu, cu deplasarea în instituția vizată a unei comisii. Specialistul psiholog a inițiat o investigație pentru stabilirea stării psiho-emoționale a copilului care ar fi fost agresat. La fel, au fost aplicate chestionare anonime pentru a stabili dacă profesorul aplica violență și față de alți copii.”,  se arată în comunicatul instituției.

Direcția de Învățământ Leova raportează că a întocmit un plan de intervenție cu privire la prevenirea violenței în instituțiile școlare, care conține următoarele acțiuni:

1. organizarea unei ședințe extraordinare cu managerii instituțiilor școlare și coordonatorii ANET cu privire la respectarea Procedurii de organizare instituțională și intervenție a lucrătorilor din învățământ (organizată la 16.02.2024);

2. efectuarea pe parcursul lunii februarie a vizitelor de monitorizare în instituțiile de învățământ din raion;

3. organizarea unui seminar tematic pentru managerii instituțiilor de învățământ, în luna martie, curent.

Amintim că, recent, profesoara din liceul Alecu Russo din capitală a fost exclusă din mediul elevilor clasei sale, după ce a strigat la o elevă. Decizia a fost luată de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău, care s-a autosesizat și a analizat detaliile incidentului.

În urma investigației, s-a constatat că profesoara a utilizat violența în relația cu eleva în cauză, iar drept consecință, aceasta a primit o avertizare și i s-a anulat adaosul la salariu pentru semestrul II al anului de studiu.

Articole asemănătoare

Back to top button