fbpx

Procurorii din Letonia ne vor ajuta să investigăm furtul miliardului? Chicu: „E un semn că cercetarea va avansa”

Procurorii din Letonia îi vor ajuta pe responsabilii din Moldova să investigheze dosarul furtului miliardului. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în cadrul ședinței Guvernului de astăzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit prim-ministrului, autoritățile celor două țări au semnat un acord prin care s-a stabilit crearea unei echipei comune pentru investigarea furtului miliardului. Chicu a ținut să menționeze, în context, că Moldova are „o procuratură independentă” și că acest acord este un cadou pentru cei care și-au creat recent un nou partid.

„Eu cred că acesta este un semnal că investigarea furtului miliardului – care ne-a provocat o gaură de 12-15% din produsul intern brut, care ne-a făcut să ne știe toată lumea – va avansa serios odată cu crearea acestei echipe comune între procurorii din Republica Moldova și Letonia, pentru că este cunoscut traseul furtului acelui miliard – Banii au trecut prin unele instituții financiare din acea țară. De aceea, investim multă speranță în acest proces, cu atât mai mult că știm că procuratura noastră tot avansează pe această linie”, a susținut Chicu.

Furtul Miliardului este numele dat unor mișcări financiare prin care, în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești (767 de milioane de dolari), sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării.

Articole asemănătoare

Back to top button