fbpx

Procurorii au reluat urmărirea penală pe cazul finanțării ilegale a PSRM din Rusia. Năstase: „Dodon știa despre asta”

Procurorii au reluat urmărirea penală pe cazul finanțării ilegale a PSRM din Federația Rusă, în urma unei plângeri depuse de liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase. Despre aceasta președintele PPDA a delcarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dodon știa, acum câteva zile, de existența unui document prin care a fost reluată urmărirea penală pe faptul finanțării ilegale a PSRM. Scrisoarea datează din 26 noiembrie. Iată motivul adevărat pentru care tovarășul Dodon, în cele mai frumoase practici KGB-iste, lansează în spațiul public mizerii la adresa mea”, a menționat Năstase.

Amintim că, în luna iunie curent, în presă au apărut imagini video în care președintele Igor Dodon îi spune fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, că socialiștii primesc lunar câte 700.000 de dolari de la ruși. Câteva zile mai târziu, Procuratura Generală a inițiat un proces penal cu privire la acest fapt.

La o lună distanță, procurorii anticorupție au anunțat despre emiterea unei ordonanțe de refuz în pornirea dosarului penal, invocându-se faptul că „nu s-au confirmat acțiunile de finanțare ilegală a PSRM”.

La 19 noiembrie curent, liderul PPDA, Andrei Năstase, a solicitat ca ancheta în acest sens să fie reluată și a depus o cerere de anulare a ordonanței cu privire la încetarea urmăririi penale. 

La 29 noiembrie curent, noul procuror general Alexandr Stoianoglo a promis că dosarul privind finanțarea PSRM din Federația Rusă va fi investigat repetat în strictă conformitate cu legea. 

Articole asemănătoare

Back to top button